Corporate Finance, DeFi, Blockchain, Web3 News
Fintech, DeFi, Blockchain, Web3 Daily News by Finyear

Crédito y Caución en Atradius combineren activiteiten

De aandeelhouders van Compañía Española de Seguros y Reaseguros de Crédito y Caución, S.A. (Crédito y Caución) en Atradius N.V. zijn vandaag de voorwaarden overeengekomen voor het samengaan van de twee bedrijven. Crédito y Caución, met hoofdkantoor in Madrid, zal onderdeel gaan uitmaken van de nieuwe Atradius Groep. Het hoofdkantoor van de nieuwe Groep zal gevestigd zijn in Amsterdam. Door deze transactie zal een wereldwijde Groep ontstaan met 160 kantoren in meer dan 40 landen en een verzekerde omzet van 450 miljard euro. De jaarlijkse omzet zal meer dan 1,6 miljard euro bedragen en het eigen vermogen 1 miljard euro. Voorwaarde voor het totstandkomen van de combinatie is goedkeuring van verschillende toezichthoudende instanties, zoals de verzekeringstoezichthouders en mededingingsautoriteiten.


Peter Ingenlath, waarnemend CEO van Atradius,: "Atradius en Crédito y Caución zijn al lange tijd verbonden, hetgeen beide bedrijven sterker heeft gemaakt. De combinatie van deze twee organisaties versterkt onze toewijding aan winstgevende groei en stelt ons in staat om onze aanwezigheid wereldwijd doeltreffender op te bouwen en onze marktpositie te verbeteren. Samen zullen wij de meest professionele en aantrekkelijke kredietverzekeraar worden."

De aandeelhoudersstructuur van de nieuwe Groep zal veranderen door de combinatie van Atradius en Crédito y Caución. Alle aandelen in Atradius die momenteel in handen zijn van Crédito y Caución en Seguros Catalana Occidente, S.A. zullen worden overgedragen aan een nieuw opgerichte Holding, Grupo Crédito y Caución. Nieuwe aandelen in Atradius N.V. zullen worden uitgegeven als tegenprestatie voor de overdracht van Crédito y Caución aan Atradius N.V., waardoor de Spaanse Holding de grootste aandeelhouder van Atradius N.V. zal worden met een belang van 64,2%. Swiss Re zal 25,0% van de aandelen houden, Deutsche Bank 9,1% en Sal. Oppenheim jr. & Cie KGaA 1,7%. Isidoro Unda, de huidige CEO van Crédito y Caución, zal CEO worden van de nieuwe Groep na het verkrijgen van de relevante goedkeuringen van de toezichthoudende autoriteiten. Na voltooiing van de transactie zal het management van de nieuwe Groep werken aan de voorbereiding van een beursgang op middellange termijn.

Isidoro Unda: "Samen met mijn collega's in de Raad van Bestuur kijk ik zeer uit naar de vorming van de nieuwe Groep met de steun van de mensen en de managementteams van Atradius en Crédito y Caución. Als nieuwe CEO is het mijn ambitie om de nieuwe Groep verder uit te bouwen op basis van de kracht en het groeipotentieel van de beide bedrijven die nu hun krachten bundelen. De geografische spreiding en de diversiteit in producten zijn concurrerende voordelen die een directe invloed hebben op de kwaliteit van onze dienstverlening en de stabiliteit van de nieuwe Groep."

Jesús Serra, de Voorzitter van Crédito y Caución en van de nieuwe Spaanse Holding, vervolgt: "Dit is iets wat we al lang voor ogen hadden. De combinatie van beide bedrijven zal ons in staat stellen onze klanten de beste service te bieden, onze concurrentiepositie te versterken en om uit te breiden naar nieuwe markten."

Paul-Henri Denieuil, Voorzitter van de Raad van Commissarissen van Atradius en van de toekomstige nieuwe Atradius Groep, besluit: "Onze organisaties vullen elkaar perfect aan. Atradius is groot in het belangrijkste deel van Europa met een toenemende aanwezigheid in Noord-Amerika en Azië, en Crédito y Caución voegt hier zijn sterke aanwezigheid in Spanje en Portugal aan toe met een enorm potentieel in Latijns-Amerika. Samen zullen we in staat zijn om het beste bedrijf op te bouwen om onze klanten wereldwijd van dienst te zijn."

Over Atradius
Atradius is een vooraanstaande kredietverzekeraar met premie-inkomsten van 1,3 miljard euro en een mondiaal marktaandeel van 24%. Het bedrijf verzekert jaarlijks handel ter waarde van 350 miljard euro tegen het risico van wanbetaling en biedt tal van producten variërend van kredietverzekeringen tot incasso. Sinds 1932 heeft Atradius een samenwerkingsovereenkomst met de Nederlandse Staat inzake de herverzekering door de Staat van bepaalde commerciële en politieke risico's. Met 3.400 medewerkers en meer dan 90 kantoren in 40 landen, heeft Atradius toegang tot kredietinformatie van meer dan 45 miljoen ondernemingen op basis waarvan 12.000 kredietlimietbeslissingen per dag genomen worden. Atradius heeft een A rating van Standard & Poor's en A2 van Moody's.

Over Crédito y Caución
Al meer dan 75 jaar heeft Crédito y Caución dankzij zijn krediet- en borgstellingverzekeringen bijgedragen aan de groei van bedrijven door hun bescherming te bieden tegen de risico's van insolventie en wanbetaling die verkregen wordt uit de kredietverkoop van goederen en diensten. Met meer dan 70 kantoren heeft Crédito y Caución een marktaandeel van bijna 60% in Spanje. Bovendien is Crédito y Caución de tweede grootste kredietverzekeraar in Portugal met een marktaandeel van 34%, waardoor het bedrijf in zijn sector marktleider is op de Iberische markt. Het bedrijf heeft onlangs ook zijn intrede gedaan op de Braziliaanse markt. De solventie van het bedrijf wordt bevestigd door een A rating van Standard & Poor's en een A1 rating van Moody's.

Meer informatie
Atradius Corporate Communications

www.atradius.com

Lundi 23 Avril 2007
DISCUSS / DISCUTER

OFFRES D'EMPLOI


OFFRES DE STAGES


NOMINATIONS


DERNIERES ACTUALITES


POPULAIRES